Esküvő a Baradla-barlangban, avagy egy különleges esketés története

Egy különleges esküvő története az Aggteleki Cseppkőbarlangban

Tetszik? Oszd meg az ismerőseiddel:
Aggteleki esküvő

A helyszín az Aggteleki Cseppkőbarlang, ahol a kivételes akusztika eredményeként sem mikrofonra, sem nagy hangerőre nem volt szükség, hiszen a barlang csendjében a legkisebb neszt is hallani. Ahogy sétáltunk a barlang mélyébe az esketés helyszíne felé, az évmilliók emlékét őrző cseppkövek között jó volt hallani a pár boldog kacarászását. Érződött, hogy ez a nap eddigi életük legboldogabb napja.

Én a vőlegénnyel és a tanúkkal a szertartási asztalhoz mentem, a menyasszony viszont eltűnt a szemünk elől. Aztán megérkeztek a vendégek is, és a fények kialudtak. Feledhetetlen pillanat volt, amikor a teljesen elsötétített barlangban megszólalt a bevonuló zene és egyszer csak egy kicsiny fénysugár megvilágította a távolban, a lépcső tetején álló csodaszép menyasszonyt.

Lassú léptekkel közeledett a lépcsőn lefelé a vőlegénye irányába, s ahol elhaladt, egyre több fény gyulladt ki, megvilágítva a hihetetlen szépségű barlang falát, ahogy az óriás cseppkövek mintegy őrizve, ölelve a menyasszony lépéseit körbevették, vezették egyenesen a vőlegénye karjaiba. A násznép és én is lélegzetvisszafojtva néztük, ahogy közeledik, s láttam a vőlegény megilletődését: „ez a csodaszép lány lesz a feleségem”.

Az esketés kivételes élmény volt!

Nem kellett mikrofon, vagy hangosítás, sosem hallottam még így csengeni a hangomat. A cseppkövek nem nyelték el a hangot, hanem felerősítették. Amikor a menyasszony és a vőlegény kimondta az igent és megszólalt az örömzene, szinte körülvett, beborított mindent a különleges helyszín hangulata, az örökkévalóság, megállt az idő és azt éreztük, hogy a pár egymásnak tett ígérete örökre szól, ahogyan a barlang cseppkői is időtlen idők óta – örökké - léteznek.

dr. Czégény Tünde

szertartásvezető

www.szertartas-czegeny.hu

Szertartásvezető Dr.Czégény Tünde

Szertartásvezető

Dr. Czégény Tünde vagyok, okleveles szertartásvezető, civilben jogász. Boldoggá tesz, hogy a párok nagy döntésének részese lehetek, hogy...

Tetszett? Oszd meg az ismerőseiddel:

Blogértesítő

Ha szeretnél értesülni a legfrisebb cikkekről, add meg e-mail címedet:


Keresés

Cikkajánló

Tippek az esküvői fotós kiválasztásához
2016-04-30

Az egyik legfontosabb dolog, hogy mindig nézzük meg az esküvői fotós referenciáit. Egy jó fotósnak kell ilyennel rendelkeznie. A referenciák tanulmányozásakor...Tovább

Szakember kereső hirlevél