Nagy dilemma: Idén vagy jövőre?

Mennyit érdemes várni az esküvőre az eljegyzés után? Az újévi eljegyzések sarkalatos kérdése általában, hogy mikor legyen az esküvő: idén vagy jövőre.

Tetszik? Oszd meg az ismerőseiddel:

Mennyit érdemes várni az esküvőre az eljegyzés után?

Az újév idején történő eljegyzések legfőbb kérdése általában, hogy mikor tartsuk meg az esküvőt: idén vagy netán jövőre? 

A döntés nem egyszerű, hiszen akik már teljesen be vannak zsongva az esküvőnek már a gondolatától is, és alig várják, hogy Életük Szerelme elvegye őket feleségül, azok a menyasszonyok a legtöbb esetben a nyári időszakot szeretik választani, vagy esetleg még a korai őszi hónapokat. Tehát még az eljegyzés évében szeretnék a menyegzőt

Ebben az esetben bizony érdemes minél jobban iparkodni, hiszen az esküvői szolgáltatók többsége ekkorra már megtöltötte a naptárát a lehetséges napokra. A legjobb helyszíneken ekkorra már nagyon kevés szabad dátum marad, és a kedvenc fotós vagy zenekar akár teli naptárral is kezdheti az évet, tehát nem tudjuk az ő szolgáltatásaikat igénybe venni. Ebben a nagy sietségben és kapkodásban bizony elő szokott fordulni, hogy olyan szolgáltatókat választunk végül, akik nem annyira nyerték el a tetszésünket vagy úgy vagyunk vele, hogy mivel ő még pont ráér, hát legyen. Annak ellenére, hogy kevésbé vagyunk megelégedve a munkáival. 

Természetesen ilyenkor lép be a stressz, hogy idejében meglesz-e minden, elkészülünk-e a szervezéssel. Ebben az esetben sajnos egy esküvőszervező sem tud szabad időpontokat „létrehozni”, viszont annál inkább tud segíteni abban, hogy megtaláljuk azokat a szolgáltatókat, akik még rendelkezésre tudnak állni. Így nem Nekünk kell minden időtöket erre fordítani és e-maileket írogatni, telefonálni, hogy vajon ki ér még rá a nagy napon. 

Kapkodás az esküvőszervezés közben

Ilyenkor még szóba szokott kerülni a péntek és szombat helyett, hogy más hétközi napon tartsuk az esküvőt, ami nem minden esetben a legalkalmasabb (főleg, mondjuk egy 60 fő feletti násznép esetében). A vendégek hajlamosak azon is stresszelni, hogy hány nap szabadságot kell kivenniük, vagy ki tudják-e pihenni majd magukat . 

Valóban megéri?

Ahogy látszik, konfliktusforrás minden szempontból akadhat bőven, tehát érdemes jól átgondolni, hogy valóban megéri-e ennyit „feladni” a vágyainkból, ahelyett, hogy inkább nyugodtan és kényelmesen szerveznénk az esküvőnket. Persze sok esetben barátoktól és ismerősöktől is hallhatjuk, hogy néhány hónap alatt is sikerült megszervezniük, de azt nem lehet tudni, hogy vajon milyen áron (és itt nem csak a költségekre gondolok). Hiszen a nagy kapkodásban megesik, hogy kimarad néhány apróság, amit persze a násznép a legtöbb esetben nem is sejt, de a menyasszony számára fontos lett volna és talán bánkódhat is miatta a későbbiekben.

Esküvőszervezés

Javasoljuk tehát, hogy beszéljétek át alaposan együtt, hogy mit szeretnétek és ezután döntsetek! Ha fontos, hogy még az eljegyzés évében kimondjátok a boldogító igent, akkor sincs semmi veszve, azonban ekkor több lesz az intéznivaló. Ha viszont úgy döntötök, hogy a rákövetkező évben is még bőven belefér, akkor pedig valóban lesz idő mindenre.

Blogértesítő

Ha szeretnél értesülni a legfrisebb cikkekről, add meg e-mail címedet:


Keresés

Cikkajánló

Szertartásvezető
2019-07-08

szertartásvezető:


az a személy aki az egybekelő párt összeadja, aki az esketési ünnepséget levezeti

A ceremónia megtartásával kiváltja az Anyakönyvvezető munkáját.


A...Tovább

Szakember kereső hirlevél