Érzések belül.. Az esküvői fotózás néhány kérdése

2017-04-01 - fotobese

Vajon milyen érzések futnak át benned, amikor készülsz az esküvődre? A következő cikkben ezeket veszem sorra egy esküvői fotós szemszögéből. Lássuk miről is van szó.

Tetszik? Oszd meg az ismerőseiddel:

Vajon milyen érzések futnak át benned, amikor készülsz az esküvődre?

Az alábbiakban ezeket veszem sorra:

Izgalom, ami zaklat

  • A leendő közös élet, 
  • az esküvővel, mint megszervezendő eseménnyel kapcsolatban például, hogy mindenki jól fogja-e érezni magát, 
  • a hangulat jó lesz-e, 
  • a menyasszony, mint főszereplő hogyan fog megbirkózni a rá szegeződő figyelemmel, 
  • a vőlegény képes lesz-e kellőképpen kedvesnek lenni a vendégekkel, mindenre maradéktalanul oda fog-e tudni figyelni, 
  • a fotózás alatt nem izgul-e majd nagyon a pár?

Remények

Amikor elképzelik a házasulandók, hogy mindenki az ő boldogságuknak örül, szinte érzik a szeretet támogató erejét, amely majd életük során is végigkíséri őket. Elképzelik a rájuk váró közös jövőt.

Álmok

Amikor a menyasszony és a vőlegény tervezgeti, hogy házastársakként milyen életet is teremtenek majd közösen. Hol fognak élni, lesznek-e gyermekeik, milyen életet szeretnének élni közösen?

Tervek

A közös életre vonatkozóan, és az esküvő részleteire kiterjedően, kezdve attól, hogy kiket kérnek fel tanúnak, egészen addig, hogy mi lesz az ünnepi menü, ki készíti az esküvői fotókat, milyen legyen a ruha.

esküvői fotózás

Kérdések, amik nem hagynak nyugodni

Ez ilyenkor természetes, hiszen két élet most válik egyé. Mindkét félben kérdések sora tör felszínre ezzel, illetve az esküvővel kapcsolatban. Jó feleség lesz-e a menyasszony? Talál-e a pár minden szembe jövő kérdésre megoldást a közös életük során? Hány emberrel ünnepeljenek együtt az esküvőn? Ismerős fotózzon-e vagy inkább kérjenek fel egy profi esküvői fotóst?

Félelmek

Ilyen érzések mindenkiben előfordulnak, még ha sokszor nem is valljuk be, ez teljes mértékig természetes dolog. Nagyban csökkenthetőek a félelmek, ha leül a pár és együtt minden kérdést, részletet átbeszél. Sokat tud segíteni az is, ha arra gondol az ember, hogy ez a nap is csak egy az életben, és úgy, ahogyan elkezdődik, egyszer vége is lesz.

Ez mind igaz, de ha vége lesz, a friss házaspárban és a vendégekben az emléke tovább él majd, és nagyon nem mindegy, hogy miként. Az egyik meghatározó esemény az esküvői fotózás. Esküvőt senki nem szokott megismételni, még akkor sem, ha nem sikerültek elég jól az esküvői fényképek. Így abszolút mértékben érthető, ha tökéletes képeket szeretnének a párok. A szerencsés eset az, ha már jóval a nagy nap előtt számos kérdéssel árasztják el a kiválasztott fotóst. Lássuk mik is lehetnek ezek:

  • Mennyi kép készül az esküvői fotózás során?
  • Van-e beállított képekre lehetőség? Ez a kreatív fotózás?
  • A képeket lehet-e retusálni?
  • Mikor kapja majd kézhez a pár a képeket?
  • Mennyibe kerül az esküvői fotózás?
  • A fotós egyben videót is tud készíteni?
  • Készül-e esküvői fotókönyv?
  • Ha izgul valaki, látszani fog a fotókon?

Egy profi esküvői fotós könnyedén megválaszolja a fenti kérdéseket. Nyugodtan érezhetjük azt, hogy a vállunkról gondot vesz le, így tudunk foglalkozni a többi elintézendő feladattal. Az esküvői fotózás és a képeink minősége árulkodik majd látásmódjáról, szakmába vetett hitéről. Méltán mondhatjuk tehát, hogy nagy kincs az ilyen jó esküvői fotós.


fotobese

Esküvői Fotós

Megpróbálom kihozni belőled és magamból a legjobbat. A ti napotokon tökéletesnek kell lennie mindennek. Ha menyasszony vagy sok érdekes cikkem lesz segítségedre a blogomban...

Tetszett? Oszd meg az ismerőseiddel:

Blogértesítő

Ha szeretnél értesülni a legfrisebb cikkekről, add meg e-mail címedet:


Keresés

Cikkajánló

Miért lehet jó választás az esküvői DJ?
2018-01-10

Ha arról beszélünk, amit egy zenekar képes nyújtani, a DJ meg nem, egyszerű: az élő produkció. Ez épp elég lehet ahhoz, hogy mellettük döntsünk, vagyis, ha ez feltétlenül fontos, nincs min...Tovább

Szakember kereső hirlevél