Segítség, nem tudom eldönteni, ki legyen a tanúm!

Több jelöltem is van, de csak egyiküket kérhetem fel. De melyiküket? És vajon a másikat megbántom? Sokaknál előforduló dilemma ez. Ami jó, mert azt jelenti, több olyan személy is van az életedben, akiknek ilyen módon is szeretnél köszönetet mondani valamiért. Szeretnéd kiemelni és közvetlenül magad mellett tudni őket a Nagy Napon. Ebben a cipőben jársz? Ne ess kétségbe, van megoldás!

Tetszik? Oszd meg az ismerőseiddel:

Igaz, hogy tanúd csak egy lehet, de a többiek is kaphatnak valamilyen kiemelt szerepet az esküvődön. Amikor egy hozzám forduló Pár kerül ilyen helyzetbe, mindig külön alkalmat szentelek annak, hogy átbeszéljük a lehetőségeket, mert ez páronként teljesen egyedi és eltérő lehet. De néhány gondolatot szeretnék így általánosságban is megosztani Veletek, hogy legalább az ötletelés beindulhasson. :)

Menyasszonyként az ilyen barátnőket felkérheted koszorúslánynak. Ha férfi az illető, akkor lehet például a gyűrűhordozód, vagy ha kisgyermeket választottatok erre a szerepre, akkor őt bekísérve kaphat szerepet. Bármilyen nemhez tartozzon is a jelölted, a ceremónia során is beilleszthető egy rövid, de fontos feladat, amivel érezteted, ő nem „csak egy a meghívottak közül.” Egy-két példa: ha homokceremóniátok lesz, átadhatja a homokszettet, segédkezhet a galambröptetésnél, kezelheti a buborékfújó gépet, behozhatja az időkapszulát stb. Attól függően, hogy milyen esküvőt képzeltek el rengeteg módon bekapcsolódhat, és még azt is meg szoktam beszélni a Párral, hogy hogyan építsék fel a rá háruló feladatot és hogyan kérjék fel őt, hogy a lehető legjobban átérezhesse milyen fontos is ez a feladat. És ezek tényleg szépen belesimíthatóak a szertartásba, megható emlékek lehetnek. Amennyiben kisgyermekekről van szó, lehetnek rózsaszóró lánykák, vagy ugyanúgy koszorúslányok, gyűrűhordozók.

Vőlegényként szintén nyitottak az előző lehetőségek, de ha több férfi jelölt is akad, akiket szívesen vennél magad mellett, akkor koszorús párokat is felállíthattok. Itt arra kell figyelni, hogy ugyanannyi koszorús fiú legyen, mint koszorúslány.

Tudom, hogy többen tartanak attól, hogy koszorúslányokat kérjenek fel, de leginkább csak azért, mert egy csomó tévhit van ezzel kapcsolatban. Ez megér egy hosszabb cikket, legközelebb majd írok róla bővebben is, most csak egy pár gondolat, ami segíthet.

A koszorúslányok szerepe a hagyományok szerint az, hogy a menyasszonyt védjék az ártó szellemektől, illetve, hogy szép ruhájukkal felhívva magukra a figyelmet, könnyebben találjanak férjet maguknak is.

Mivel körülöttünk minden gyors változásban van, ma már hazánkban is egyre elfogadottabb, ha amerikai mintára koszorús párok vannak jelen az esküvőn.

A ruhákat sem feltétlenül a menyasszony állja. Persze, ha azt szeretnéd, hogy tökéletesen egyformában legyenek, akkor úgy illik, de sok esetben megbeszélik, hogy milyen színű ruhában szeretné látni a menyasszony a koszorúslányait, és azon belül mindenki saját maga vásárolja meg a ruháját.

Természetesen a lehetőségek tárháza végtelen az ilyen helyzetek megoldására. Ha úgy érzed, tudok valamiben segíteni, keress bizalommal!

Szilvássy-Garzó Éva

mester fokozatú szertartásvezető

https://www.kapcsolathangolo.hu

tel.: +36 20 449 6690


szertartásvezető Szilvássy-Garzó Éva

Szertartásvezető

Szilvássy-Garzó Éva, mesterfokozatú szertartásvezető és kapcsolathangoló vagyok. 

Szenvedélyesen hiszek a házasságban, és a legnagyobb boldogsággal tölt el, amikor egy-egy pár...

Tetszett? Oszd meg az ismerőseiddel:

Blogértesítő

Ha szeretnél értesülni a legfrisebb cikkekről, add meg e-mail címedet:


Keresés

Cikkajánló

Álomszínben-rózsaszínben: esküvői meghívó különlegességek
2019-02-06

Az esküvő előtt álló Ifjú Párok számára az elkövetkezendő hónapok igazán izgalmas kihívásokat rejtenek majd. Többek között dönteni kell az esküvő színéről, témájáról, stílusáról. Vállalkozásunk...Tovább

Szakember kereső hirlevél