Köszönetajándék és ami mögötte van

Honnan is ered ez a kedves kis hagyomány? A köszönetajándék történelmi hátteréről és jelentőségéről olvashatsz, valamint adok pár tippet is, ha netán elakadtál volna a megfelelő ajándék kiválasztása közben!

Tetszik? Oszd meg az ismerőseiddel:

Az esküvőkön ismét elterjedőben van a köszönetajándék adása. Azt a kedves célt szolgálja, hogy a pár kifejezhesse köszönetét, háláját, tiszteletét a jelenlévő rokonoknak, barátoknak, vagyis minden kedves vendégnek, mert velük ünneplik életük nagy eseményét.

Esküvői köszönetajándék Esküvői köszönetajándék Esküvői köszönetajándék

A köszönetajándék már az ókorban is létezett, amikor is az ifjú pár 5 szem mandulát ajándékozott a vendégeknek. A mandulák a házasság 5 fő alappillérét jelképezték, a boldogságot, az egészséget, a termékenységet, a jólétet, és a hosszú életet.

A mandulákat tüllbe, vagy valamilyen szép, áttetsző anyagból készült tasakocskába csomagolva, napjainkban is bájos köszönetajándékot varázsolhatunk akár saját kézzel elkészítve is.

Köszönetajándék esküvőn

Egyébként, rendkívül sokféle köszönetajándék kapható készen, vagy egyedi rendelés alapján is. A kiválasztásánál fontos szempont, hogy az ajándék a párról szóljon és valamennyi vendégnek egyformán adható legyen, vagyis ne legyen nemhez, vagy életkorhoz köthető.

A kis tasakokat, vagy csomagocskákat átköthetjük szalaggal, vagy virágdísszel, ezzel még szebbé varázsolva a bájos kis ajándékot. Célszerű az ünnepi asztalon, a teríték mellett elhelyezni, így elkerülhető, hogy valamelyik vendég kimaradjon az ajándékozásból.

További fontos szempont, hogy a köszönetajándék illeszkedjen az esküvői dekorációhoz, és nem utolsó sorban, igazodjon a pár pénztárcájához.

Keresgéltem a köszönetajándékok között és néhány nagyon szép és egyedivé tehetőt sikerült fellelnem.

Mézeskalács köszönetajándék

Mézeskalács köszönetajándék

Mézeskalács köszönetajándék

http://www.mezeskalacs.hu

Mindenki kedvence a csokoládé, melyet köszönetajándékként is átadhattok családotoknak, barátaitoknak.

Csoki köszönetajándék esküvőre

Kártya köszönetajándék esküvőre

http://www.invitart.hu

Szertartásvezető Dr.Czégény Tünde

Szertartásvezető

Dr. Czégény Tünde vagyok, okleveles szertartásvezető, civilben jogász. Boldoggá tesz, hogy a párok nagy döntésének részese lehetek, hogy...

Tetszett? Oszd meg az ismerőseiddel:

Blogértesítő

Ha szeretnél értesülni a legfrisebb cikkekről, add meg e-mail címedet:


Keresés

Cikkajánló

Álomszínben-rózsaszínben: esküvői meghívó különlegességek
2019-02-06

Az esküvő előtt álló Ifjú Párok számára az elkövetkezendő hónapok igazán izgalmas kihívásokat rejtenek majd. Többek között dönteni kell az esküvő színéről, témájáról, stílusáról. Vállalkozásunk...Tovább

Szakember kereső hirlevél