5 plusz 1 kérdés és válasz az esküvői meghívókkal kapcsolatban

2016-05-17 - TeEsküvőd

Amikor eljön az ideje, hogy életetek nagy eseményére meghívjátok a vendégeket, hogy megosszátok velük örömötöket, mindenkiben számtalan kérdés merül fel. Ezek a kérdések főleg a mit illik, vagy mit nem illik kérdéskör köré csoportosulnak. Alábbi rövid cikkünkben most pár kérdésre igyekszünk választ adni, ami minden esküvőre készülő párnak segítségére lehet.

Tetszik? Oszd meg az ismerőseiddel:

1. Mikor küldjük ki az esküvői meghívót?

Jobb mielőbb jelezni az érintetteknek, hogy meg szeretnétek hívni őket. A végső meghívókat illetően, ideális esetben a kb. 8 héttel az esemény előtt kell kiküldeni, hogy a vendégeiteknek legyen ideje felkészülni, megtervezni az utazást, adott esetben a szállást. A maghívón jelezzétek, hogy választ vártok a meghívásra, és három héttel az esküvő előtt hívjátok fel azokat, akik nem jeleztek vissza.


2. Milyen sorrendben álljanak a nevek a meghívón?

Ha többen fedezitek a költségeket, a nevek sorrendje a meghívón tőletek függ. A logikus az, ha ABC sorrendben tüntetitek fel őket. Hagyományosan a menyasszony szüleinek neve kerül elsőként a meghívóra, majd őket követi a menyasszony. Ha azonban ti ketten álljátok az anyagiakat, nincs szükség a szülők megemlítésére, az első helyen legalábbis semmiképp. A legjobb ezt személyesen tisztázni az érintettekkel, hogy elkerüljétek az esetleges sértődést. Kettőtök közül pedig illik a menyasszonyt említeni első helyen.

Arany színű esküvői meghívó

3. Illik-e a meghívón “dress code”-ot feltüntetni?

Nem, sőt, azt ajánljuk, hogy bízzátok a vendégeitekre, miben szeretnének eljönni az eseményre. Az elsődleges szempont, hogy mindenki jól érezze megát, ezt pedig tegye a számára megfelelő öltözetben. Nem valószínű, hogy az előírt frakkban és báli ruhában minden vendégnek ősszinte lenne a mosolya. Az meg, hogy ha valaki az alkalomhoz nem illő öltözetben jelenik meg, sem az esküvőtöket, sem titeket nem minősít. Ha nagyon-nagyon szeretnétek dress code-ot, a meghívó jobb alsó sarkában tüntessétek fel, és ragaszkodjatok az általános szabályokhoz.

Lila esküvői meghívó

4. Írhatunk-e korábbi időpontot a meghívóra, hogy biztosan megérkezzen mindenki?

Még ha vannak is olyan barátaitok, akikről biztosan tudjátok, hogy rendszeresen elkésnek mindenhonnan, akkor sem jó ötlet hamis időpontot megadni. Ha így tennétek, akkor azok a rokonok, barátok, akik időben, vagy kicsit korábban érkeznek a ceremóniára, várni kényszerülnek. Inkább vegyétek rá a notorius későket, hogy most az egyszer legyenek pontosak, és ha mégis késnének, készüljetek frissítőkkel és gondoskodjatok a többi vendég szórakoztatásáról.


5. Hogyan tudassuk a vendégeinkkel, hogy ne hozzák magukkal a legújabb barátjukat/barátnőjüket?

Egyszerűen megoldhatjátok ezt a problémát, ha névre szóló meghívókat adtok az érintetteknek. Ha plusz vendégeket is szívesen vártok, így címezzétek a meghívót: “Szemes Eleonóra és vendégei”. Ebben az esetben kérjétek meg Eleonórát, hogy tudassa veletek vendégei számát és nevét. Ha egy házaspárt szeretnétek vendégül látni, így fogalmazzatok: “Horányi Elemér és felesége”, de a legjobb, ha mindkettejük teljes nevét kiírjátok. Akiket nem említetek meg név szerint, azok vegyék úgy, hogy nincsenek meghívva.

Esküvői meghívó menyasszony és vőlegény ruhában

+1 A meghívás automatikusan szól a meghívott gyermekeinek is?

Nem. Itt is a fenti szabály érvényes. Ha csak egy konkrét címzettnek, illetve címzettnek és házastársának/párjának szól a meghívó, akkor csak nekik illik elmenni az esküvőre, és nem vihetnek magukkal senkit, akit nem hívtatok meg.

Tetszett? Oszd meg az ismerőseiddel:

Blogértesítő

Ha szeretnél értesülni a legfrisebb cikkekről, add meg e-mail címedet:


Keresés

Cikkajánló

Szertartásvezető
2019-07-08

szertartásvezető:


az a személy aki az egybekelő párt összeadja, aki az esketési ünnepséget levezeti

A ceremónia megtartásával kiváltja az Anyakönyvvezető munkáját.


A...Tovább

Szakember kereső hirlevél