MENYASSZONYI SMINK--A FOTÓS SZEMÉVEL

2018-01-03 - Bozo Tamas

Azt mindannyian tudjuk, hogy a nagy napon mindennek tökéletesnek kell lenni. Mindennek. A menyasszony sminkjének is. Akkor is ha egyébként minden nap sminkel. Akkor is, ha sohasem. (Amúgy ez a nehezebb helyzet...) Valahogy így képzeljétek:

Tetszik? Oszd meg az ismerőseiddel:

MENYASSZONYI SMINK--A FOTÓS SZEMÉVEL

Azt mindannyian tudjuk, hogy a nagy napon mindennek tökéletesnek kell lenni. Mindennek. A menyasszony sminkjének is. Akkor is ha egyébként minden nap sminkel. Akkor is, ha sohasem. (Amúgy ez a nehezebb helyzet...) Valahogy így képzeljétek:

Hotelszoba, menyasszony készülődik, éppen sminkelik. Sminkes a gurulós bőröndjéből a huszonharmadik festékpalettát szedi elő, mindenhol ecsetek., tégelyek, flakonok. Mint egy drogéria. Jelen van még egy fotós, négy vakku, egy videós két állvány.

Sminkes:                                             Mi lenne az elképzelésed a sminkkel kapcsolatban?

Menyasszony:                                     Ööö, nem tudom, valami egyszerű natúr stílusra gondoltam.

Sminkes:                                            Szoktál sminkelni?

Menyasszony:                                     Aha..eg y kis spirál meg szájfény. Az alapozótól úgy érzem, minta le lenne vakolva az arcom. A pirosítót meg utálom..olyan mintha futottam volna a hidegben.

Sminkes:                                             Milyen lesz a ruhád?

Menyasszony:                                     Fehér.

Sminkes:                                            Ok, de milyen stílusú?

Menyasszony:                                    Nagyon egyszerű. A felső része egy kettényílt kagylóra hajaz, derékban lesz egy kristálydísz, a szoknya pedig fodros lesz szatén virágokkal. Ja és lesz egy 6 méter hosszú uszály is, de csak a templomi bevonuláskor, majd a koszorúslányok viszik.

Sminkes:                                            Értem. Hát akkor kezdjük....

..és elindul a percre beosztott munka, amit az új trendeknek megfelelően a fotós és videós is rögzít. Munka kész, pont belefért a 45 percbe, amennyit erre terveztek, a sminkes már konkrétan nem tudná megmondani, hogy menyi kettő meg kettő, de ez most nem is lényeges. Viszont kellene még eg y kis pigment a felső szemhéjra. Hosszú lesz a nap, kell, hogy tartson, és még hajnal fél kettőkor is szép legyen, és egyébként olyan szépek a menyasszony szemei, vétek lenne nem hangsúlyozni.

... és akkor a pillanat,amikor a menyasszony belenéz a tükörbe:

Úristen!!! Ez túl sok!!Mi ez a sok csillogó festék a szemhéjamon? Mit szólnak majd ha így meglátnak? Lehet meggondolja magát a vőlegényem. Olyan vagyok mint egy y venezuelai szappanopera-szereplő..Lehetne ebből törölni? Lehetne...Újabb 20 perc árán, de akkor már kezdődik a ceremónia. Tehát nem.

Mindeközben én, a fotós, repesek az örömtől, hogy az elkészített sminket a négy vaku sem tompította le, a színek élnek, a harmónia tökéletes, a menyasszony gyönyörű, jó képek lesznek, már most látom. Kezdődik az öltözés, kattog a gép, készülnek a felvételek, titokban eg y kacsintás a sminkesnek, aki érti ,mire gondolok. Arra, hogy jó munkát végzett.

Nem azért vagyok neki hálás, mert így kevesebb utómunka lesz a képekkel, hanem azért, mert a fotókon a smink az összes színével együtt sokkal tompábbnak látszik, így az a natúr, amit a menyasszony eredetileg kért, konkrétan a fotón nem látható,vagyis úgy néz ki mintha nem lenne sminkelve.

Kedves menyasszonyok, legyetek hát bátrak a színeket és árnyalatokat illetően, és cserébe gyönyörű fotók emlékeztetnek majd Benneteket a nagy napra. Amikor mindennek tökéletesnek kell lenni. A sminknek is.


Esküvői smink

Esküvői smink

Esküvői smink

Blogértesítő

Ha szeretnél értesülni a legfrisebb cikkekről, add meg e-mail címedet:


Keresés

Cikkajánló

Esküvő a Baradla-barlangban, avagy egy különleges esketés története
2017-05-15


A helyszín az Aggteleki Cseppkőbarlang, ahol a kivételes akusztika eredményeként sem mikrofonra, sem nagy hangerőre nem volt szükség, hiszen a barlang csendjében a legkisebb neszt is hallani...Tovább

Szakember kereső hirlevél