Álomesküvő és/vagy Álomházasság

Miért ne lehetne a Tiétek mindkettő? Nyilván Te is hiszel benne, hogy lehetséges, hiszen épp most készülsz összekötni valakivel az életedet. Valakivel, aki a legfontosabb a Számodra, akit szeretnél boldoggá tenni, és aki mellett Te is szeretnéd megélni a tökéletes boldogságot. Mégpedig hosszú távon, ugye?

Tetszik? Oszd meg az ismerőseiddel:

Mélyen hiszek a minőségi kapcsolatok erejében. Abban, amikor két ember bármibe is fog közösen, az energiák nem szimplán összeadódnak, hanem megsokszorozódnak. Hiszem azt, hogy az egyén akkor tud igazán szárnyalni, képességeit kibontakoztatni, megélni a teljességet, az egészséget és a sikert, ha érzelmileg biztonságban van. Ha ott van melletted az a Valaki, aki teljesen reálisan lát, mégis Te vagy számára a legfontosabb. Csak azért szeret, mert vagy. Feltétel nélkül. Szabadon, tisztelettel, megengedően, bizalommal. 

Egy ideális világban ez varázsütésre a Tiéd lehetne. Minden boldogságával együtt. Viszont világunk közel sem ideális. Ezért nincs más megoldás, mint hogy mi magunk tegyünk azért, hogy így legyen. És ezt a munkát már jóval a házasságkötés előtt el kell kezdeni. Meggyőződésem, hogy a Párok legnagyobb része csupa pozitív szándékkal telve indul neki a közös életnek. Hisznek egymásban és hisznek a kapcsolatuk erejében.

Szívügyemnek tekintem, hogy a hozzám forduló Párok ezzel a mély hittel és szándékkal megteremtsék a maguk Álomesküvőjét és a harmonikus, boldog Házasság felé haladjanak!

De valójában szükséges az Álomesküvő? Mindenképpen!

Szertartásvezetőként minden energiámmal és igyekezetemmel azon vagyok, hogy ez meg is valósuljon! De ez az én olvasatomban nem azt jelenti, hogy iszonyatos fényűzésben zajlik, három napig tart a lakodalom és erőn felül sok milliót belepumpáltok. Úgy gondolom, az álomesküvő attól Álomesküvő, hogy Ti közösen álmodjátok meg a saját igényeitekre, lehetőségeitekre, kettőtökre szabva. Általában a lányoknak egészen fiatalon van már valami elképzelése, vágya az esküvőjével kapcsolatban. Ezzel szemben a fiúknak általában egyáltalán nincs. Ők inkább csak azt tudják, hogy egyszer lesz majd esküvőjük, feleségük. Innen megközelítve még inkább szükségesnek látszik, hogy alaposan átbeszéljétek a vágyaitokat, egymáshoz igazítsátok és kompromisszumot hozzatok, majd megtervezzétek az egészet. És leginkább ez a folyamat az, ami nagyon fontos állomás egy Pár életében. Ez az első közös, egész életeteket meghatározó projekt! Itt megmérettetik, hogy hogyan is tudtok együtt haladni, közös nevezőre jutni, támogatni egymást, elmondani az igényeiteket, beleélni magatokat a másik helyzetébe és megérteni őt, nyertes-nyertes helyzetet kialakítani, felvállalni magatokat olyannak, amilyenek valójában vagytok, és még sorolhatnám. Az esküvőre való készülődés folyamata nagyban megalapozza a házasságotokat is.

Az esküvő megszervezése sok odafigyelést, és energia befektetést igényel. Talán ezért van az, hogy viszonylag sokan nem gondolnak arra, mi lesz utána. A legtöbben tisztán ellátnak az Álomesküvőig, de hogy hogyan válik ez majd Álomházassággá, az sok esetben már kicsit homályosabb. Pedig ugye, ez lenne a lényeg. És nem azért, mert „ezt várja el a környezeted”, nem azért, mert „majd mi megmutatjuk, hogy jobban tudjuk, mint Ibiék”, nem azért, mert „anyu ettől boldog lenne”. Csakis azért, mert ha ez megadatott, minden sokkal egyszerűbb. Minden sokkal szebb, könnyebb és boldogabb. És ez itt a kulcs. A sokszor félreértelmezett boldogság.

A pszichológia 6 alapérzelmet különböztet meg: öröm, szomorúság, düh, félelem, undor, meglepődés. (Az alapérzelmek nagy valószínűséggel genetikailag kódoltak, ugyanis ezeket Földünk bármely pontján, bármely kultúrában élő emberek pontosan felismerik, vagyis univerzálisak.) És bizony nincs köztük a boldogság! Mégpedig azért, mert a boldogság egy teljesen szubjektív (kevert) érzelem. Vagyis mindenkinek mást jelent. Nincs két ember, aki tökéletesen egyformán lenne boldog, ami azt is jelenti, hogy Téged és a Kedvesedet sem feltétlenül ugyanaz teszi boldoggá. Számos megközelítése létezik ennek témának, amire most nem szeretnék kitérni, mert azt gondolom, ebből a szempontból jelenleg az a legfontosabb, hogy tudd, Te mitől vagy boldog, és még jobban tudd, hogy a Párodnak mi jelent boldogságot! Mert ha Te boldoggá tudod Őt tenni, Ő pedig Téged tesz boldoggá, akkor már ott is vagytok, az álomházasságnál, igaz?

Persze, ezért tenni kell. És ha azt gondolod, az Álomházasság azt jelenti, hogy nincsenek problémák, akkor azt kell mondjam, tévedsz. És a problémamentesség nem is lehet cél egy kapcsolatban. Cél lehet viszont, hogy a problémákat úgy tudjátok megoldani, hogy közben épül (és nem leépül!) a kapcsolatotok.

És ne felejtsük el azt se, hogy a házasságkötés során nem csupán két ember, hanem két család is szövetséget köt egymással. Lelkünk mélyén mindannyian arra vágyunk, hogy egy nagy boldog család legyen körülöttünk, ahol mindig számíthatunk a bennünket körülvevő szülőkre, testvérekre, gyermekeinkre, ahol őszinte szeretet, elfogadás, bizalom és támogatás vesz körül.

Olyan ez, mintha hangszeren játszanál. Ahhoz, hogy el tudj játszani egy zeneművet, tisztában kell lenned az alapokkal. Ismerned kell a hangszeredet, a megszólaltatásának módját, a hangnemeket, a kottaolvasást, a darabot és még sorolhatnánk. De ha többekkel együtt, vagy zenekarban szeretnéd ugyanezt a darabot eljátszani, akkor ezeken felül tudnod kell a többi zenész szerepét, és megfelelőképpen értelmezni a karmester irányítását is. Ez összetett, de közel sem megoldhatatlan feladat! És a házasságkötéssel épp erre készülsz: zenekarban játszani. 

Te már letetted az alapokat, én pedig a finomhangolásban támogatlak.

Szilvássy-Garzó Éva

okleveles szertartásvezető és kapcsolathangoló

www.kapcsolathangolo.hu

szertartásvezető Szilvássy-Garzó Éva

Szertartásvezető

Szilvássy-Garzó Éva, mesterfokozatú szertartásvezető és kapcsolathangoló vagyok. 

Szenvedélyesen hiszek a házasságban, és a legnagyobb boldogsággal tölt el, amikor egy-egy pár...

Tetszett? Oszd meg az ismerőseiddel:

Blogértesítő

Ha szeretnél értesülni a legfrisebb cikkekről, add meg e-mail címedet:


Keresés

Cikkajánló

Álomszínben-rózsaszínben: esküvői meghívó különlegességek
2019-02-06

Az esküvő előtt álló Ifjú Párok számára az elkövetkezendő hónapok igazán izgalmas kihívásokat rejtenek majd. Többek között dönteni kell az esküvő színéről, témájáról, stílusáról. Vállalkozásunk...Tovább

Szakember kereső hirlevél